Veilige feitjes over... de scootmobiel!

De scootmobiel is een uitkomst voor veel mensen. Maar dan krijg je een scootmobiel en begeef je je in het drukke verkeer. Scootmobielgebruikers stuiten op andere obstakels dan voetgangers en fietsers. En er gebeuren helaas steeds meer ongelukken met sootmobielgebruikers.

Masterclass Verkeersveiligheid

De eerste Masterclass over Verkeersveiligheid is een feit. In deze compilatie krijgt u een indruk van wat er besproken is.

Smartphone op de fiets

Factsheet

Jongeren verongelukken vaker met de fiets doordat ze de smartphone gebruiken onderweg. Deze factsheet geeft je alle feiten over de omvang en de oorzaken van dit probleem. 

 

Kinderen op de fiets aan het einde van de basisschool

Factsheet

In groep 8 hebben kinderen vaak goed leren fietsen. Maar ze krijgen met heel andere verkeerssituaties te maken als ze naar de middelbare school gaan. En in hun hoofd en lijf verandert vanalles. Deze factsheet vertelt waar kinderen op die leeftijd zoal moeite mee hebben in het verkeer.

VVN Flitspeiling

Veilig Verkeer Nederland onderzocht waar Nederlanders een onveilig gevoel van krijgen in het verkeer, de VVN Flitspeiling. Aflevering 2 van VVN Veilig Feitjes brengt de top 10 en reacties van de straat in beeld. Zie de onderzoekspagina voor meer details of open hieronder de resultaten

"Smart" in het verkeer

Meer weten over afleiding in het verkeer onder kinderen? De invloed van smartphones hierin? En wil je weten hoe jij hier op school ook aandacht aan kan besteden? Bekijk nu ons webinar, waar we aan de hand van filmpjes en quizvragen helemaal bijpraten over dit onderwep. Daarvoor hoef jij de deur niet uit, want je volgt het Webinar gewoon thuis online, kopje koffie of thee erbij! Makkelijk toch?

Klik op deze link om het webinar te bekijken!