Social media: altijd en overal...

Social Media is een krachtig medium. Het is niet meer weg te denken in het straatbeeld en bij de jeugd van tegenwoordig. Wat mij opvalt sinds ik weer regelmatig met de trein reis, is dat de krant volledig vervangen is door het kleine schermpje dat bijna volgroeid is met de hand van de persoon die hem vast heeft. Daar betrap ik mezelf ook op. Ik raak snel afgeleid door de trilling van mijn smartphone, het oplichten van het scherm en het lampje in de rechterbovenhoek dat begint te flikkeren door allerlei pushberichten van nu.nl, whatsapp en reacties op mijn facebook-post. Dit is ook direct de kracht van social media: het is overal en staat altijd ‘aan’.

Wat gebruiken wij Nederlanders het meest?

Buzzcapture onderzoekt en analyseert het gebruik van social media al sinds 2005 (gebaseerd op onderzoek van Newcom) en brachten recent weer een interessante update. Wat gebruiken wij Nederlanders nu het meest? Hier de top 5:

  1. WhatsApp: 10,9 miljoen gebruikers in Nederland
  2. Facebook: 10,4 miljoen gebruikers in Nederland
  3. YouTube: 7,5 miljoen gebruikers in Nederland
  4. Linkedin: 4,3 miljoen gebruikers in Nederland
  5. Instagram: 3,2 miljoen gebruikers in Nederland

 

Facebook opnieuw steeds populairder bij bedrijven

Facebook blijft populair en wordt ook steeds populairder. Met de 800.000 extra gebruikers sinds 2016 heeft Facebook in 2017 maar liefst 10,4 miljoen maandelijkse gebruikers. Ook stijgt de populariteit van het sociale netwerk onder bedrijven. Er staan wereldwijd 60.000.000 facebook pagina’s online en er zijn 4.000.000 actieve adverteerders.

Als VVN vrijwilliger Facebook inzetten

Facebook is een populair medium om vrienden en kennissen te informeren over wat voor leuks en nuttigs u doet als vrijwilliger bij Veilig Verkeer Nederland. Veel van onze vrijwilligers willen graag ‘iets’ doen met Facebook. Bijvoorbeeld het delen van een buurtactie of een foto van een scootmobieltraining. Maar hoe? Hiervoor biedt de VVN Academy de training ‘Effectief gebruik maken van Facebook’ aan. In deze training neemt een ervaren trainer u mee in het fenomeen Facebook en gaat u praktisch aan de slag met uw Facebookprofiel. Zodat u na de training Facebook adequaat kunt gebruiken om activiteiten te delen en de interactie aan te gaan met vrienden en relaties. Want laten we eerlijk zijn: de activiteiten die u uitvoert voor VVN zijn toch te leuk om niet te delen!

Voor wie

Voor alle vrijwilligers die meer willen weten over Facebook en het gebruik ervan.

Relevante andere training(en)

Zie ook de training ‘Werving nieuwe vrijwilligers’.