Masterclass 'Verkeersveiligheid: nu en straks'

Kom naar onze masterclass en ga met ons mee naar de wereld áchter de harde cijfers van verkeersongevallen.

Op woensdag 21 juni 2017 organiseren we voor onze vrijwilligers een masterclass. Wil jij je eens een keer echt verdiepen in verkeersveiligheid? Met een wetenschappelijke ‘bril’ kijken naar verkeer en mobiliteit? Ontdekken wat verkeersgedrag nu en in de toekomst doet? Dan is deze masterclass echt iets voor jou! Een must voor iedereen die zich inzet voor veilig verkeer.

Verkeersveiligheid: nu en straks

Marjan Hagenzieker (hoogleraar verkeersveiligheid TU Delft en adviseur bij de SWOV) en André Kamphuis (marktanalist bij Veilig Verkeer Nederland) nemen je mee in het verhaal achter de harde cijfers van verkeersongevallen. Geen droge stof, maar een interessante inkijk in de achtergronden van ons werk. We vergeten daarom ook niet om de koppeling te maken met jouw afdeling of district.

Waar gaan we het over hebben?
  • Er is veel bekend over cijfers, typen ongevallen en slachtoffers in het verkeer. We gaan in gesprek over de ontwikkelingen van de laatste jaren. Welke kenmerken en patronen vallen op? Wat zijn nieuwe trends? Wat zijn mogelijk achterliggende oorzaken?
  • Na dit overzicht gaan we de diepte in met het actuele thema afleiding, met name de rol van de smartphone. Welke gevolgen heeft dit voor ons verkeersgedrag? Waarom vinden we het zo moeilijk om ervan af te blijven?
  • Tot slot werpen we een blik in de toekomst. Wat gaat de zelfrijdende auto betekenen voor de verkeersveiligheid? Ook hier staat weer de rol van de mens centraal: hoe gaat die om met een auto die het zelf doet, maar waar je toch in moet grijpen in noodgevallen? En hoe moeten verkeersdeelnemers omgaan met bestuurders die geen oogcontact maken?

Kom je ook?

De masterclass vindt plaats op woensdag 21 juni om 15.00 tot 17.00 uur (met aansluitend broodjesmaaltijd). Locatie: Jaarbeurs Meetup, Jaarbeursplein 6A, 3521 AL Utrecht.
Let op: het aantal plaatsen is beperkt en deze masterclass is exclusief voor vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. Wees er op tijd bij om bij deze allereerste masterclass aanwezig te zijn!