Didactiektraining senioren

Hoe werkt het brein? Op welke manier leer je het meest? Hoe houd je de aandacht erbij? Het antwoord op deze vragen krijg je in de didactiektraining 'Opfriscursus geven aan senioren'. Je leert hoe je je doelgroep actief houdt en hoe je een effectieve les geeft. Je ontvangt tips en achtergrondinformatie zodat je straks een boeiende les kunt verzorgen die helemaal aansluit op de manier waarop mensen leren. Het resultaat: je bent in staat om een uitdagende les te verzorgen.

Wat gaan we doen?

De training is speciaal bedoeld voor vrijwilligers die werken met senioren. Het is een training die alleen over didactiek gaat; het lesgeven aan senioren. De training gaat dus niet in op de inhoud van de opfriscursus, zoals verkeersregels en -borden. Je leert hoe je het meest effectief lesgeeft aan senioren, niet wat de nieuwe verkeersregels zijn.

De training bestaat uit twee onderdelen. Een online training in de vorm van e-learning en de training op locatie. De e-learning is online en kun je dus thuis op je eigen computer doen. Dit gedeelte neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Aansluitend volg je de didactiektraining op locatie, die een dagdeel duurt. Deze kan zowel landelijk als regionaal gegeven worden.

Aanmelden?

Hieronder vind je de eerstvolgende data van de didactiektraining voor de doelgroep senioren. De locatie is nog niet definitief. Indien de meerderheid van de deelnemers uit een andere regio komt, passen we de locatie nog aan. Meld je dus snel aan! Na aanmelding ontvang je een inlogcode voor het online gedeelte en de locatiegegevens voor de training op locatie.

Eerstvolgende trainingen

Didactiektraining 'Opfriscursus geven aan senioren' locatie Amersfoort

06/09/2018 - 10:00 tot 13:00
Locatie:
Amersfoort, VVN-kantoor
Stationsstraat 79A
3811 MH Amersfoort